Popis
Refraktometr pro měření cukernatosti kvasu E
Velmi přesný přístroj určený k měření cukernatosti Vašeho kvasu s automatickou teplotní kompenzací. Přístroj funguje na principu lomu světla.
Stačí nanést 1-2 kapky kapaliny na hranol, sklopit krytku a můžete ihned odečíst hodnotu cukernatosti ve Vašem kvasu.
Díky správnému odečtů necukrů, jednotlivých druhů ovoce spolu s vynikajicí přesností přístroje, získáte velmi přesný výsledek cukernatosti Vašeho kvasu.
Specifikace:
-
Refraktometr s kvalitním provedením vnitřní části optiky i těla přístroje
-
Snadno vyměnitelné krycí sklíčko prismy, které lze objednat také jako náhradní díl
-
Refraktometr zaručuje přesný odečet hodnot díky tmavému přechodu v rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí
-
Automatická teplotní kompenzace vzorku od 10-40°C , není nutné používat korekční výpočty dle teploty vzorku.
-
Kvalitní okulár s korekcí dioptrií
-
Precizně provedený hranol
-
Velmi dobře čitelné stupnice
-
Jednoduchý odečet necukrů dle přiložené tabulky v návodu.
-
Měří cukernatost kvasu v celém jeho průběhu.
-
Hliníkové tělo s gumovými prvky pro stabilní úchop
-
Dodáváno včetně originalního plastového boxu, pipety a hadříku.