Alcotec 48h Turbo kvasnice pro cukerný a ovocný kvas.
Skladem
119 Kč s DPH 106 Kč bez DPH
Popis
Turbo Kvasnice Alcotec 48h 130g 21% Vol. E
Balení je na 100 l ovocného kvasu nebo 25 l cukerného kvasu.
Alcotec 48h Turbo kvasnice pro cukerný a ovocný kvas.
Alcotec 48 Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. Kmen kvasnic Alcotec48 je vyšlechtěn na vysokou alkoholovou výtěžnost a zároveň s důrazem na chuť u výsledných produktů. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtežnost vašeho kvasu. Má "dvojí" použití, můžete vytvořit 20% (21% za zvláštních okolností) alkoholu za 5-6 dní, nebo 14% za 48 hodin (odtud název). Hladina alkoholu je jednoduše určena množstvím cukru, který přidáte na začátku. Alcotec 48 obsahuje minerální absorbenty pro ultra čistotu. Dodává se v 130g sáčcích.
Složení: šlechtěné kvasinky Saccharomyces cerevisiae , výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.
Tyto multikulturní kmeny kvasnic jsou vhodné pro : Cukerné kvasy, zahájení kvasného procesu u ovoce, restartovaní kvasného procesu, výtlačky (pevné zbytky po lisovaní ovoce) a také po docukrování vypáleného rmutu pro výrobu tzv. druháku.
Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.
Příklady na ovocný kvas:
Zahájení kvasného procesu u kvasu s vysokou cukernatostí:
Vysypeme celý obsah balení (130g) do 100 l kvasu nebo turbokvasice rozmícháme v 5 l vlažné vody a po 15 minutách přidáme do kvasu.
Zahajení kvasného procesu u kvasu s nízkou cukernatosti:
Připravíme směs cukerného roztoku 5 l vlažné vody a 2 kg cukru.
Směs cukerného roztoku dokonale promícháme. Změříme teplotu cukerného roztoku která se musí pohybovat v rozmezí 20-30°C (ideální teplota 25°C). Poté vysypeme celý obsah balení kvasinek do připraveného roztoku,a necháme 3-4h rozkvasit a poté přidejte do Vašeho kvasu.
Za použití těchto kvasinek, je doporučováno nechat kvas stát ještě zhruba 2 týdny před pálením.